Vi jobbar också med olika sorters information till naturguider, rapporter, foldrar, hemsidor och skyltar, främst på uppdrag av olika myndigheter.


"Vid Ore backar är det lätt att få barn att springa längs stigen. Den branta åsen ger luft under fötterna, och det gör även fallna klätterträd, hasselnötsskal, strandfynd och mycket annat som finns att upptäcka." Ur guideboken Hitta ut - smultronställen i Skara kommun. Guiden går att läsa i sin helhet här.


"Käringsjön ligger vid den sista, stenigaste vägens ände i Rogens naturreservat. Sjön fick sitt namn av en käring som hade en fiskekoja här någon gång på 1700-talet och gick från Tännäs, 17 kilometer bort. Det sägs att hon stickade medan hon gick för att utnyttja tiden." från hemsidan graenslandet.se, på uppdrag av Länsstyrelsen i Dalarna, Länsstyrelsen i Jämtland, Fylkesmannen i Hedmark och Fylkesmannen i Sör-Tröndelag.


"Svartån är ett av få vattendrag som inte har använts för flottning, och därför ligger stenarna kvar huller om buller. Den här oredan gör ån rik på fisk. Stenarna ger nämligen bra skydd och lekplatser, samtidigt som de får vattnet att forsa och skumma, så att det blir syrerikt." från skylten om Svartån i Hamra nationalpark, gjord på uppdrag av Naturvårdsverket.