Anna:

Jag är biolog i grunden och har jobbat med naturvärdesinventeringar av skog och våtmarker. 2008 tog jag examen från JMK i Stockholm och har sedan dess frilansat som journalist, författare och biolog. Mitt specialområde är natur och miljö, men ämnena har skiftat från skägglösa tomtar till skolpolitik och tvivelsjuka.

Skriver/har skrivit för bland annat: Dagens Nyheter, Filter, Göteborgsposten, Skogseko, Svenska Dagbladet, Sveriges Natur, Turist och Forskning & framsteg.

Förutom tidningstexter har jag skrivit böckerna Ensjölokarna - jätteträdens skog (2009), Hamra nationalpark - urskog i myrland (2011), Den flamsäkra katten (Naturskyddsföreningens årsbok 2012), Världar av liv (2013), Potatis - om pumatassar, kupning och obändig livsvilja (2015), Växter i världen (2016), Tivedens nationalpark - från urtid till trolltid (2017) och PULS Miljöboken (2017).

Fler av Annas texter

Marcus:

Jag är bildjournalist, utbildad vid Nordens fotoskola Biskops Arnö. Mina bilder har publicerats i tidskrifter som Sveriges Natur, Turist, Ordfront, Camera Natura, Filter och Dagens arbete.

År 2008 tilldelades jag Hasselbladsstiftelsens stipendium i naturfotografi för projektet "Pilgrimsvägen till Nidaros". Resultatet blev nednötta kängor och en utställning som visats i Sverige, Norge och Danmark.

Jag har fotograferat böckerna Ensjölokarna - jätteträdens skog (2009), Hamra nationalpark - urskog i myrland (2011), Potatis - om pumatassar, kupning och obändig livsvilja (2015) och Det som en gång var (2016).

Fler av Marcus bilder